Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Jatko auki – nykyinen toiminta Diakonissalaitoksen Munkkisaaren toimipisteessä päättyy

Helsingin Diakonissalaitos, Munkkisaaren toimipiste

Nykyinen toiminta Helsingin Diakonissalaitoksen toimipisteessä Munkkisaarenkatu 16:ssa päättyy tämän vuoden loppuun mennessä. Siitä, mitä tiloihin tulee sen jälkeen, ei vielä ole tietoa.

Munkkisaari-Hernesaari-seuran hallitus vieraili HDL:n Munkkisaaren toimipisteessä eilen keskiviikkona. Meille kerrottiin, että kiinteistö on liian iso niille päihdepalveluille, mitä Diakonissalaitoksella jatkossa on. Kaupungit ostavat päihdepalveluita aiempaa vähemmän ja lisäksi HDL on hävinnyt kilpailutuksen rakennuksessa vielä tällä hetkellä toimivan HIV-positiivisten huumekorvaushoidon järjestämisestä. Kilpailutuksen voitti A-klinikkasäätiö.

Helsingin Diakonissalaitos voitti äskettäin kilpailutuksen suonensisäisten huumeiden käyttäjien terveys- ja sosiaalineuvonnasta. Sitä ei kuitenkaan tulla järjestämään Munkkisaaressa. Lähin toimipiste sijoittuu vielä ilmoittamattomaan paikkaan Helsingin keskustassa. Munkkisaarenkatu ei kuulu alueeseen, joka kilpailutuksen säännöissä on määritelty keskustaksi.

Helsingin Diakonissalaitos omistaa Munkkisaarenkadun kiinteistön. Rakennukseen on luvat sekä sosiaali- että terveyspalveluille, joita molempia kuuluu Diakonissalaitoksen laajaan palvelurepertuaariin. Asukasyhdistykselle kuitenkin kerrottiin, että tilojen käyttötarkoitus vuodenvaihteen jälkeen on vielä avoinna.

Kysyttäessä meille kerrottiin, että rakennus soveltuisi tarvittaessa esimerkiksi vastaanottokeskukseksi tai lääkäriasemaksi. HDL harjoittaa jo vastaanottokeskustoimintaa kolmessa toimipisteessä: Alppikadulla ja Espoossa on nuorille turvapaikanhakijoille tarkoitetut keskukset ja Karhusaaressa lapsille. Munkkisaarenkadun kiinteistö, joka alunperin on rakennettu Wärtsilän telakan ammattikoulun asuntolaksi, on jo palvellut vastaanottokeskuksena 90-luvun alkuvuosina.

Helsingin Diakonissalaitoksen säätiö omistaa osake-enemmistön Diacor terveyspalvelut Oy:stä, jolla on useita lääkäriasemia eri puolilla pääkaupunkiseutua. Rakennus soveltuisi periaatteessa myös sen käyttöön. Yksityisten lääkäriasemien tarve saattaa kasvaa äskettäin päätetyn sote-uudistuksen myötä.

Edellä esitetyt tilojen mahdolliset tulevat käyttötarkoitukset ovat kuitenkin tässä vaiheessa pelkkiä arvailuja.

Rakennuksen alakerrassa on joitakin tiloja käytössä telakan (Arctech Helsinki Shipyard Oy) sosiaalitiloina. Ne ovat pysymässä jatkossakin tässä käytössä.

Artikkelin kirjoittaja otti oheisen kuvan Helsingin Diakonissalaitoksen Munkkisaaren toimipisteen nurkasta 11.11.2015.

 

Keskustelu

Yhteensä 5 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Jatko auki – nykyinen toiminta Diakonissalaitoksen Munkkisaaren toimipisteessä päättyy”

 1. Bhandari Bhuban 19.1.2016 klo 20:33:

  millainen toimisto tulassa?

 2. Minna Kaipainen 24.3.2016 klo 18:53:

  Oletteko tietoisia että siitä munkkisaaren toimipisteestä on tullut HIRUDO. Eli Romanialaisten ja muiden maalaisten kerjäläisten oleskelu paikka. Nyt muuttuu meno kyllä rauhattomaksi Punavuoren alueella ja muilla lähialueilla.

 3. Aapo Rauhio 24.3.2016 klo 20:30:

  Diakonissalaitokselta eilen illalla saadun tiedon mukaan romanialaiset ja bulgarialaiset henkilöt majoitetaan Munkkisaareen noin viikon ajaksi. Munkkisaaren tilojen jatkosta ei ollut uutta tietoa saatavilla.

 4. Kimmo Teikari 25.3.2016 klo 08:25:

  Voi elämän kevät. Yhdestä haitasta kun eroon päästiin, niin eikös tilalle tullut toinen. Täytyy huolehtia entistä paremmin siitä, että alaovet ovat hyvin suljetut. Mielenkiintoista nähdä, mikä on Diakonissalaitoksen noin viikko ja mitä ikävyyksiä tulevaisuus tuokaan tullessaan. Olisi ollutkin suorastaan lottovoitto, jos siihen olisi tullut Diacorin lääkärikeskus.

 5. Kimmo Teikari 25.3.2016 klo 09:25:

  https://www.hdl.fi/fi/ajankohtaista/2231-ylimaaraisia-hatamajoituspaikkoja-paasiaisena

MUHEIRA.FI

 • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
 • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
 • hernesaariseura.fi