Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Hernesaarenrantaan tulee ympäristötaidetta

Hernesaarenranta 05/2009

Hernesaaren ilmettä kohennetaan tämän vuoden elo-syyskuussa pystyttämällä rantaan ympäristötaidetta. Kolme pekingiläistä taiteilijaa toteuttaa teokset yhdessä Aalto-yliopiston opiskelijoiden kanssa.

Taiteen avulla rannasta pyritään tekemään viihtyisämpi niin helsinkiläisille kuin Hernesaareen saapuville risteilyvieraillekin.

Kaupunkikuvaa kohennetaan myös kunnostamalla rantapuistoa. Puisto palautetaan aiempaan mittaansa rakentamalla noin kolmensadan metrin mittainen kaupungin varikkona joitakin vuosia toiminut rantakaistale virkistyskäyttöön. Hernesaaren yleisilmettä siistitään myös tonttien ja katujen osalta.

Ympäristötaide ja rantapuiston kunnostaminen liittyvät Hernesaaren väliaikaiskäyttöön, johon pyydettiin ideoita kaupunkilaisilta. Helsinkiläiset toivoivat rantaan myös erilaisia palveluja, kuten uinti- ja saunomismahdollisuuksia, vesibussiliikennettä ja parkkipaikkoja. Kaupunkilaisten esittämät ideat on koottu kaupunkisuunnitteluviraston sivuille pdf-tiedostoksi).

Oheinen kuva Hernesaarenrannasta on otettu 8.5.2009.

 

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Hernesaarenrantaan tulee ympäristötaidetta”

  1. Niko Lipsanen 30.6.2010 klo 12:42:

    Samasta aiheesta kirjoitetaan myös Helsingin Uutisissa:

    Hernesaareen kaivataan kahvilaa ja uimarantaa (30.6.2010)

    Sekä uimaranta että kahvila kyseisille kulmille onkin suunnitteilla. Uimaranta on jo aika valmiin näköinen, vaikkei vielä tänä kesänä aukeakaan.

MUHEIRA.FI

  • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
  • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
  • hernesaariseura.fi