Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Kevät toi piikit puistoihin

Piikkien keräilijä

Kevään ja auringonpaisteen myötä Munkkisaaren ja Eiranrannan puistoihin ovat tulleet myös huumeidenkäyttäjät neuloineen. Munkkisaarenkadun neulojenvaihtopisteen läheisyys varmaankin houkuttelee piikittelijöitä alueelle enemmän, kuin heitä muutoin täällä parveilisi.

Kaikki piikit eivät silti valitettavasti päädy takaisin vaihtopisteeseen, vaikka se aivan vieressä sijaitseekin. Diakonissalaitoksen piikkienkeräilijä (kuvassa) käy aina välillä puhdistamassa kulmakunnan viheralueita, mutta on piikkejä silti jäänyt myös alueen asukkaiden keräiltäviksi.

Erityisen suosittu piikityspaikka ovat jo perinteisesti olleet Luostaripuiston länsipään kalliot, joiden reunan taakse pääsee vähän näkösuojaan. Suojaisuus tosin on vähentynyt, sillä Eiranrannan asukkaiden parvekkeilta on piikittelypaikkaan suorat näköalat. Se ei kuitenkaan ole tuntunut huumeidenkäyttäjiä juurikaan haittaavan.

Piikkejä on kuitenkin löytynyt myös muualtakin kuin Luostaripuiston kallioilta. Kannattaakin katsella jalkoihinsa, kun liikkuu puistoissa, eikä ainakaan mennä paljain jaloin nurmikolle kävelemään. On myös syytä katsella lasten ja koirien perään, etteivät nämäkään saa piikistä jalkaansa tai tassuunsa.

Piikittäjistä ja muista häiritsevistä huumeidenkäyttäjistä on syytä ilmoittaa niin poliisille (puh. 112) kuin Diakonissalaitoksellekin.

Kuvassa Helsingin Diakonissalaitoksen työntekijä keräilee piikkejä Luostaripuiston kallioilta 25.4.2010.

 

Keskustelu

Yhteensä 6 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Kevät toi piikit puistoihin”

 1. Hanna 13.7.2010 klo 12:02:

  Uskaltaako Hernesaarenkadulle muuttaa pienten lasten tai koiran kanssa? Ei ole kokemuksia kyseisestä alueesta, joten miten tuo hoitopaikan läheisyys vaikuttaa alueen turvallisuuteen?

 2. Kimmo Teikari 16.7.2010 klo 16:09:

  Hei!
  Olen asunut Hernesaarenkadulla nyt muutaman vuoden. Alue on mielestäni ihan turvallinen, tai siis niin turvallinen, kun keskusta-alueella nyt ylipäänsä mahdollista. ”Piikittäjistä” ei ole muuten harmia, mutta aina joku ajattelematon ihminen avaa niille oven ovisummerilla ja sitten pääsevät sisään rappukäytävään. Kaksi kertaa on asumisaikana ollut ilmoitus kellari- ja ullakkovarastomurroista. Alueena tämä on aivan mahtava ja meri on aina kaunis. Kysymykseesi, että uskaltaako, vastaan ilman epäröintiä, että kyllä!

 3. Niko Lipsanen 27.7.2010 klo 02:21:

  Olisin varmaan vielä viime vuonna vastannut suunnilleen samalla tavalla kuin edellinen kommentoija, mutta en enää. Nyt kun nuo uudet puistot ovat valmistuneet, niin niitä huumeidenkäyttäjiä on valunut Hernesaarenkadulle paljon aiempaa enemmän. Niitä näkee kadulla ja puistossa jatkuvasti, ja aina välillä myös kallioilla piikittelemässä. Myös rappuihin ja porttikäytäviin yritetään usein sisään.

  Suoranaisen uhkaavia tilanteita en ole kokenut, joskin naapureilta olen sellaisistakin kuullut. Kyllä täällä asua uskaltaa, mutta vuosi vuodelta nuo Diakonissalaitoksen ”asiakkaat” ja niiden kaverit alkavat kyrsiä enemmän ja enemmän (olen asunut Hernesaarenkadulla nyt jo 15 vuotta).

 4. Niko Lipsanen 19.8.2010 klo 05:32:

  Myös Hesarissa on juttua puistojen piikeistä:

  Helsingin puistoissa lojuu tuhansia huumeruiskuja (18.8.10)

  Kyseessä ei siis ole vain Munkkisaaren ongelma. Silti, korostuuhan se täällä, kun on tuo neulojenvaihtopiste korttelin kulmassa.

 5. Varpu Välimaa 30.8.2010 klo 13:31:

  Hei, Onko tiedossa, pysyykö Diacorin huumeyksikkö Munkkisaarenkadulla, vai onko suunnitelmaa tai tietoa sen siirtymisestä joskus muualle? Haaveilen muutosta alueelle, mutta en haluaisi pelätä kotiovella huumeidenkäyttäjien mahdollisia uhkaavia tilanteita.

 6. Arto Ertama 1.12.2010 klo 02:06:

  Olen samaa mieltä Nikon kanssa, joskin Munkkisaarenkadun puolella alkoivat häiriöt näkyä jo pari vuotta sitten.
  2007 olisin varmaan vielä vastannut, että Munkkisaari on normaali Helsingin keskustan alue. Enää niin ei ole.
  Olen asunut täällä vuodesta 1998.

  Viime talvena rappukäytäväämme pääsi pesiytymään porukkaa joka sitten väänteli kellarin sähkökaapin, tietoliikennekaapin ja pannuhuoneen panssarioven aika ikävän näköisiksi. Kellarissa suorastaan asuttiin talvella.

  Ulko-ovet kannattaakin sulkea huolella ja varsinkin talvella on katsottava, että ne myös menevät kiinni.

  Uhkaavia tilanteita on ollut muutamia koirien kanssa ulkona kulkiessa, kun vastaantuleva huumeporukka on ärsyyntynyt. Samoin kellarissa hengannut porukka häiriköi muutaman kerran uhkaavasti.

  En muuttaisi tänne pienten lasten kanssa,
  jos olisi mahdollisuus valita jokin toinen alue.

MUHEIRA.FI

 • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
 • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
 • hernesaariseura.fi