Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Munkkisaareen asuntoja muistisairaille

Munkkisaarenkatu 2

YIT rakentaa Munkkisaarenkadun ja Telakkakadun kulmassa (Munkkisaarenkatu 2) sijaitsevaan vuonna 1945 valmistuneeseen toimistotaloon asuntoja muistisairaille, kuten Alzheimirin tautia sairastaville. Taloon tulee yhteensä 53 asuntoa. Niiden lisäksi taloon rakennetaan uima-allasosasto takkahuoneineen, kuntosali, pesula, kerhohuone kattoterasseineen ja palveluntarjoajien tiloja.

Taloa markkinoidaan nimellä ”Turvallisen elämisen talo”. Asunnot ovat tavallisia omistushuoneistoja, mutta niissä on panostettu nykyaikaiseen palveluteknologiaan sekä erityisesti paloturvallisuuteen. Paikalla on aina myös henkilökuntaa.

Talon palvelut tuottaa Amialife Oy, joka on YIT:n yhteistyökumppanina rakennushankkeessa. Asuntojen pinta-alat ovat 40,5–82,5 neliömetriä, ja lähes kaikkiin asuntoihin tulee oma sauna.

Talo muuttuu myös ulkoa, sillä asuntoihin rakennetaan parvekkeet.

Kyseenalaista kuitenkin on, kuinka hyvin turvallisen asumisen konseptiin sopii samassa korttelissa sijaitseva Helsingin Diakonissalaitoksen huumeyksikkö. Kun laitetaan muistisairaat vanhukset, huumeidenkäyttäjät ja laivoilleen suunnistavat risteilyturistit sekaisin, niin kohta Munkkisaarenkadulla ei enää kukaan tiedä, minne on menossa tai mistä on tulossa.

Katso myös: Turvallisen elämisen talo (Amialife Oy)

Kuvassa on entinen toimistotalo Munkkisaarenkadun ja Telakkakadun kulmassa. Tähän rakennukseen tuleva turvallisen elämisen talo sijoittuu. Diakonissalaitoksen omistama vähemmän turvallisen elämisen toimintakeskus jää kuvan oikealle puolelle.

 

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Munkkisaareen asuntoja muistisairaille”

  1. Harri Nieminen 21.6.2010 klo 20:32:

    YIT on muuttanut suunnitelmiaan ja taloon tuleekin nyt ”normaaleja” asuntoja.

MUHEIRA.FI

  • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
  • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
  • hernesaariseura.fi