Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Ravintolapäivänä Munkkisaaressa kolme popup-ravintolaa

Ravintolapäivä

Ravintola- ja ruokakulttuuria karnevalisoiva Ravintolapäivä tulee toisen kerran ylihuomenna sunnuntaina 21.8. Ensimmäinen kerta oli toukokuussa, ja päivä oli silloin valtaisa menestys.

Ravintolapäivänä kuka vain voi perustaa ravintolan kotiinsa, kadulle tai puistoon. Tällä kertaa ravintoloita on mukana noin 200. Niistä kolme on Munkkisaaressa: tarjolla on tapaksia, thaikanaa ja hampurilaisia.

Monje on ravintolapäivän konkari, sillä se oli mukana jo edelliselläkin kerralla. Välimerellinen ravintola tarjoaa tapaksia, viiniä ja tuimaa espressoa jälleen katuterassilla Hernesaarenkatu 15:ssä.

Thairavintola Vihreä Kana tarjoilee kanaa vihreässä curryssä tuoreen basilikan ja jasminriisin kera Luostaripuistossa Hernesaarenkatu 11:ä vastapäätä (tai sään ollessa epävakaa sisätiloissa).

Kolmas vaihtoehto on Eiranrannan laiturille pystytettävä Bubbling BurgerBar. Siellä ruokalistalla on hampurilaisia peruna-valkosipulilohkojen ja musiikin kanssa. Tarjolla on myös kasvisvaihtoehto.

Lista elää koko ajan, joten aina on mahdollista, että kulmille ilmestyy vielä muitakin ravintoloita. Kolmekin on silti jo aika monta näin pieneen kaupunginosaan.

Sunnuntaina munkkisaarelaisille on siis tarjolla makuelämyksiä aivan kotikulmilla. Jos kaikissa ei jaksa käydä syömässä samana päivänä, niin tulevina ravintolapäivinä tilaisuus tarjoutuu varmasti uudestaankin – jos ei aivan samoissa ravintoloissa, niin sitten jollakin toisella valikoimalla.

Kuvassa on Ravintola Monjen tapaslautasellinen ensimmäiseltä ravintolapäivältä 21.5.2011.

 

Keskustelu

Yhteensä 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Ravintolapäivänä Munkkisaaressa kolme popup-ravintolaa”

 1. Vihreä Kana 20.8.2011 klo 09:56:

  Ravintola Vihreä Kana on Hernesaarenkatu 11 edessä olevassa Luostarinpuistossa.

  Ravintola Vihreä Kana suosittelee:
  Vihreä currykana, kera tuoreen Thai-basilikan ja Jasminriisin.
  Tom Yam Kung -thaimaalainen sitruunakeitto katkaravuilla, tai
  Tom Yam Kai (kanalla). Keittoihin tulee tuoretta limeä.
  Kaikkiin ruokiin tuoretta Red Hot Chilia tarvittaessa.

  Smoothie -juomia tuoreista marjoista, myös Chili -smoothie tulossa.
  Hale’s Blue Boy on erittäin makea thaimaalainen juoma.
  Viiniä ja olutta on myös, sekä snapseja tai drinkkejä.
  Muutoksia ja lisäyksiä tarjontaan saattaa tulla vielä ennen sunnuntaita, joten tarkkaile tilannetta!

 2. Niko Lipsanen 21.8.2011 klo 01:02:

  Listan viimeisessä päivityksessä Munkkisaareen näyttää ilmestyneen vielä neljäskin ravintola. Ghettogrill tarjoilee Eiranrannan viheriöllä (mitä se sitten tarkoittaneekin) ”choripaneja chimichurrialla ja musiikilla tai ilman”.

MUHEIRA.FI

 • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
 • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
 • hernesaariseura.fi