Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Diakonissalaitoksen toiminta puhututtaa asukkaita

Lähiympäristön siivoustalkoot

Asukasyhdistyksen vuosikokouksen yhteydessä keskusteltiin myös Helsingin Diakonissalaitoksen Munkkisaaren päiväkeskuksen toiminnasta. Yleisesti ottaen asukkaat ilmaisivat turhautuneisuutensa niihin häiriöihin, joita keskuksen sijaitseminen kaupunginosassamme aiheuttaa.

Yleisin valitusaihe ovat puistoista ja muualta lähiympäristöstä löytyvät käytetyt huumeneulat. Asukkaat kertoivat myös huumeiden käyttäjien uhkaavasta käyttäytymisestä sekä siitä, kuinka he pyrkivät rappuihin ja välillä jopa majoittuvat taloyhtiöiden kellaritiloissa.

Munkkisaarenkatu 16:ssa toimii neulojenvaihtopiste ja hiv-positiivisille narkomaaneille suunnattu päiväkeskus. Kyseessä on pääkaupunginseudun ainoa toimipiste, joka on suunnattu nimenomaan hiv-positiivisille huumeidenkäyttäjille. Päiväkeskuksen asiakkaiden kannalta sijainti tuskin on optimaalinen, sillä Munkkisaari ei ole keskeisten joukkoliikenneyhteyksien varrella.

Alueen asukkaiden kannalta ongelmallista taas on muun muassa se, että Munkkisaarenkadulla on jalkakäytävä vain toisella puolella katua, jolloin väistäminen ajoväylän toiselle puolelle ei ole mahdollista.

Häiriötapauksista on aina syytä ilmoittaa poliisille. Voit lisäksi ilmoittaa tapahtuneesta myös Diakonissalaitokselle. Katso puhelinnumerot täältä.

Kuvassa on vanhan ratakuilun vieressä kulkevan pysäköinti- ja kävelytien varrelta löytyneitä käytettyjä huumeneuloja.

 

Keskustelu

Yhteensä 11 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Diakonissalaitoksen toiminta puhututtaa asukkaita”

 1. PPP 19.5.2011 klo 16:09:

  Moikka!

  Häiriötapauksista ilmoittamisen tekee vaikeaksi se, että häiriöt ovat monasti kuitenkin kai turhan pieniä poliisiasiaksi.

  Ehkä näillä pienillä yksittäisilläkin tapauksilla olisi enemmän painoarvoa, jos saataisiin joku julkinen lista vaikka tänne aikaiseksi ja johon sitten voisi ilmoittaa jokaisen kerran kun kotitalon portin lukkoa on taas väännelty tai kun Diakonissalaitoksen asiakas koittaa tulla portista sisään perässä.

 2. Niko Lipsanen 21.5.2011 klo 02:18:

  Jos asia ei tunnu riittävän isolta poliisille, niin kannattaa ilmoitella ainakin Diakonissalaitokselle.

  Olisi silti hyvä pitää ilmoituskynnys poliisille suhteellisen alhaisena, jotta pysyvät perillä siitä, mitä täällä tapahtuu. Sitä kautta ilmoitukset päätyvät tilastoihin.

 3. Kansalainen 1.6.2011 klo 10:58:

  Voisiko Diakonissalaitos siirtää toimipaikkansa jonnekin muualle kiitos. Ei mitään järkee juoksuttaa asiakkaita korvesta tänne saakka.

  Mitä annettavaa heillä on alueellemme?

 4. KJT 9.6.2011 klo 17:30:

  Ja yhtenä kauniina yönä polttavat sitten koko korttelin. Onneksi selvittiin säikähdyksellä.

 5. Punavuoren asukas 19.7.2011 klo 11:50:

  Olen jo pitkään seurannut tätä meininkiä alueellamme ja olen huolissani kuinka se muuttuu vuosi vuodelta pahempaan suuntaan. Varsinkin Alepan (automaatin) läheisyydessä vaihtaa Diakonissalaitoksen tavrara eli subutex omistajaa päivittäin. Röyhkeimmät sällit tykittävät moneen osaan pilkotun oraalisesti tarkoitetun kerta-annoksen hihaan jo kolmosen pysäkillä.

  Aitiopaikalla kytät mättää pizzaa lärviin eikä jaksa enää kiinnostua asiasta, koska kysessä on nappikauppaa. Kuitenkin meitä asukkaita tämä suorastaan raivostuttaa.

  Onko kiva rahoittaa ja tukea tällaista touhua? Toimintakeskus ja muut keskustan luukut on siksi keskuudessamme, jotta korvaushoidossa olevat entiset narkomaanit voivat sopeutua tavisten yhteiskuntaan. Mitenköhän on käynyt? Itseäni ainakin pelottaa lasteni puolesta asua täällä.

 6. R 20.8.2011 klo 19:38:

  Itse olen pohtinut muuttamista Munkkisaareen, Hernesaarenkadulle ja mietinkin, että kannattaako? Onko noi narkit iso ongelma alueella? Kertokaa, millainen paikka on asua, kun en kovin paljoa mitään positiivista ainakaan ole netin kautta löytänyt.

 7. Stadilainen 21.8.2011 klo 05:04:

  No kylläpä sitä nyt kauhistellaan paremmassa osaa Helsinkiä. Fakta nyt vaan sattuu olemaan, että joissain osia Helsinkiä tuo on ihan arkipäivää, mutta on mielestäni hienoa, että jotkun haluavat eroon kamasta. Diakonissalaitos tuskin voi sille mitään, että tarvittavat tilat löytyy juuri sieltä. Mutta onhan se ikävää, että joidenkin ihmisten pumpulimaailma rikkoontuu ja todellinen maailma iskee pilven hattaroiden päälle.

 8. Punavuoren asukas 22.8.2011 klo 03:11:

  Suosittelen ”R”:lle tutustumiskäyntiä paikkaan. Käypä perheinesi kävelyllä joku arkipäivä klo 9-12 välillä Eiranranta – Hernesaarenkatu – Perämiehenkadun Alepa. Jos vielä muuttohaluja Hernesaareen riittää, niin tervemenoa.

  Ja ”Stadilaiselle” tiedoksi, ettei mulla narkkien halusta kuntoutua ole mitään sanottavaa. Ihmettelen vaan, että miksi ihmeessä niiden pitää saada se Subutex joka päivä mukaan Diakonissalaitoksesta, kun kaikki tietää mitä ne sille ”korvauslääkkeelle” tekee.

  Ei taida Stadilainen asua itse mestoilla?

 9. Kesis 23.8.2011 klo 23:04:

  R:lle: jos sinulla ei ole lapsia, niin muuta vaan! Hieno kaupunginosa ja noita häirikköjä pystyy kyllä välttämään! Me kuitenkin päätimme pistää ex-asuntomme vuokralle ja muuttaa toisaalle, koska porttikongista löytyi tarpeettoman rutiininomaisesti huumeruiskuja, joita lapsemme kiinnostuneena tavoitteli. Ilman muuta Diakonissalaitoksen piste on väärässä paikassa sekä sen asiakkaiden, että alueen asukkaiden näkövinkkelistä.

 10. Päivi 8.2.2012 klo 00:32:

  Helsingin kaupungin tukema toiminta siirtyi tuosta munkkisaaren toimipisteestä nyt kamppiin. On rauhoittanut jonkin verran, mutta kyllähän noita tuossa pyörii. Helsingissä on vaikeaa päästä kokonaan eroon juopoista, tai narkomaaneista. Heistä ei nyt kukaan asu tällä alueella, missä asunnot maksaa miljoonia, mutta kuvittelisin, että esim. Kalliossa meno on pahempaa, koska siellä suunnallahan he sitten suurimman osan ajastaan viettävät. Ei ole mikään pakko käyttää juuri tuota munkkisaaren bussipysäkkiä, voi käyttää omaa autoa tai kävellä eiran puolelle 100m, jos ei halua seistä samalla pysäkillä.

 11. Pirjetta Kesseli 14.9.2013 klo 16:32:

  Neuloja ja ruiskuja löytyy säännöllisesti myös Koffin puistosta ja Johanneksen kirkon puistosta, molemmissa näin neuloja ihan pari päivää sitten. Tuttu koira astui neulaan Johanneksella ja ruisku jäi kiinni jalkaan ja siitä seurasi tietenkin tarkistusreissu eläinlääkäriin.
  Olisiko kyseisen laskun voinut lähettää Diakonissalaitokselle?

MUHEIRA.FI

 • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
 • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
 • hernesaariseura.fi