Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Pyhän Birgitan puistossa vihertää

Pyhän Birgitan puisto

Pyhän Birgitan puisto Eiranrannassa alkaa jo vihertää. Vaikka syksy onkin jo kovaa vauhtia tulossa, niin dyynien päällä kasvaa ruoho ja joitakin istutuksiakin on jo tehty.

Puiston pitäisi valmistua vielä tämän syksyn aikana ja myös viereen rakennettava Eiranrannan uimaranta alkaa näyttää melko valmiilta.

Pyhän Birgitan puiston dyynit ovat matalampia kuin mitä ainakin itse olin odottanut, mutta varmaan parempi niin. Tuollaisina ne näyttävät siltä, että niiden päälle on aurinkoisena päivänä mukava mennä loikoilemaan tai viettämään piknikkiä.

Myös Hernesaarenrannassa tapahtuu. Rannan puoliväliin, liikenneympyrän kohdalle, on rakennettu mereen johtava hiekkaluiska, joka soveltunee ainakin koirien hiekkarannaksi. Nurmikkoalueelta taas on poistettu siellä jonkin aikaa olleet kiviröykkiöt, jotka ilmeisesti olivat sitä aiemmin luvattua ympäristötaidetta.

 

Keskustelu

Yhteensä 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Pyhän Birgitan puistossa vihertää”

 1. Tuomas Ahonen 29.6.2011 klo 23:19:

  Nyt vihertää jo vähän liikaakin! Pyhän Birgitan puiston nurmikoita ei ole ilmeisesti leikattu koko kesänä. Tiedustelin rakennusvirastosta syytä tähän, ja saamani vastauksen mukaan puisto on hoitoluokitukseltaan niin matalalla tasolla, että leikkuuväli on varsin harva.

  Todella sääli, kun puisto muuten on käsittääkseni aika isolla rahalla tehty ja korkeatasoinen. Puistossa tällä hetkellä villinä rehottava keto ei mielestäni oikein sovi yhteen alueen luonteen ja viereisen Pyhiinvaeltajan puiston kanssa.

 2. Pirjetta Kesseli 14.9.2013 klo 16:13:

  Enemmän huolettaa paikan porraskäytävien massiiviset tammikaiteet. Ne ovat menneet jo huonoon kuntoo. Nyt olisi viimeinen aika suojata kaidepuut öljyllä tulevilta sateilta ja talvelta suojaan.

  Kalliiksi meinaan tulee, jos niiden annetaan lahota !

MUHEIRA.FI

 • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
 • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
 • hernesaariseura.fi