Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Kerro mielipiteesi Hietalahdenrannan, Telakkakadun ja Eiranrannan liikennesuunnitelmasta

Hietalahdenrantaan, Telakkakadulle ja Eiranrantaan laaditaan liikennesuunnitelmaa raitiotien rakentamiseksi. HSL:n laatiman raitioliikenteen linjastosuunnitelman mukaan linjan 6 reitti kulkee tulevaisuudessa Bulevardilta Hietalahdenrannan, Telakkakadun ja Eiranrannan kautta Hernesaareen.

Tutustu suunnitelmaan ja osallistu keskusteluun kaupunkisuunnitteluviraston sivuilla.

Raitiotielle on suunniteltu oma kaistansa katujen keskelle. Pysäkit tulisivat Telakanpuistikon kohdalle ja Hernesaarenkadun risteyksen eteläpuolelle. Lisäksi Bulevardille, Hietalahdentorin laidalle sijoittuisi uusi pysäkki Hernesaaren suunnan raitiovaunuille.

Autoliikenteen kaistojen määrä säilyisi pääosin nykyisellään. Liikenteen sujuvoittamiseksi on Telakkakadun ja Tehtaankadun risteykseen suunniteltu uusi kääntymiskaista pohjoisesta ajaville. Lisäksi Telakkakadun pienempien poikkikatujen risteyksissä kääntyminen vasemmalle kiellettäisiin.

Raitiotien ja Telakkarantaan rakennettavien talojen takia katujen varsilta poistuisi noin 70 pysäköintipaikkaa. Korvaavat pysäköintipaikat voitaisiin sijoittaa Telakkarantaan rakennettavaan yleiseen pysäköintilaitokseen.

Pyöräliikenteelle on suunniteltu yksisuuntaiset pyöräkaistat katujen molemmille puolille. Selkeät pyöräliikenteen järjestelyt vähentäisivät jalkakäytävillä pyöräilyä, mikä parantaisi myös jalankulkijoiden turvallisuutta.

Uudet liikennejärjestelyt edellyttäisivät puurivin poistamista Hietalahdenrannan länsireunalta ja Eiranrannan eteläreunasta.

Liikennejärjestelyt on tavoitteena toteuttaa vuosina 2016–2018. Aluksi linjan 6 päätepysäkki olisi Hernesaaren pohjoisosassa. Linjaa jatkettaisiin pitemmälle, kun asuntorakentaminen Hernesaaressa etenee.

 

 

MUHEIRA.FI

  • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
  • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
  • hernesaariseura.fi