Soitinpuisto Eiranrantaan ja Hernesaareen

Osana Helsingin juhlaviikkojen soiva kaupunki -teemaa Etelä-Helsingin rannoille tulee tuulessa soiva soitinpuisto. Soitinpuisto on koettavisa Café Caruselin ja Hernesaaren kärjen välisellä ranta-alueella taiteiden yöstä 22.8. sunnuntaihin 25.8. asti.

Soitinpuisto muodostuu ranskalaisen säveltäjän Pierre Sauvageot’n sadoista Harmonic Fields -teosta varten suunnitelluista suurikokoisista soittimista. Ne humisevat, kilkattavat ja ujeltavat, ja muodostavat yhdessä tuulen kanssa rannalle konsertin.

Kaupunkilaiset voivat tuoda myös omia soittimia kaupunkilaisten soitinpuistoon. Niitä pääsee rakentelemaan teemapajoissa Café Caruselissa tiistaina ja keskiviikkona klo 17–20 tai torstaina klo 15–18. Soitinpuiston avajaiset ovat torstaina 22.8. klo 15.

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Soitinpuisto Eiranrantaan ja Hernesaareen”

1. Visitor 27.8.2013 klo 18:13:

Kävin tutustumassa soitinpuistoon, valitettavasti päivä oli tuuleton. Viehätyin kuitenkin kovasti ajatuksesta, että Helsingissä olisi pysyvä soitinpuisto. Kunnianhimoisesti toteutettuna se jopa saattaisi olla suurempi vetonaula turisteille kuin joku pönötys Guggenheim.
    Katselin jo kartasta paikkoja. Oma suosikkini olisi sen sijoittaminen Töölönlahden ympäri. Sen voisi sijoittaa myös Lapinlahden rannalle sairaalasta aina Hietaniemen uimarantaan saakka. Eiran alue tietenkin on sopiva, kunhan sitä ei enää ulotettaisi Hernesaaren ikävälle sorakentälle saaakka. Pääasia että alue olisi kaunis ja mahdollisimman hiljainen. Kaikilla ehdottamillani paikoilla on jo kävelytiet valmiina. Ei olisi kai sijoituksena kallis, vaikka puisto tilattaisiin samalta säveltäjältä. Myöhemmin puistoon voisi yhdistää vesiaiheita, kun rannalle rakennettaisiin.