Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Pyhän Birgitan puistoon Eiranrantaan tuleekin huomattavasti aiemmin suunniteltua suurempi kahvila.

 

Keskustelu

Yhteensä 6 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Pyhän Birgitan puistoon Eiranrantaan tuleekin huom…”

 1. Niko Lipsanen 2.2.2013 klo 19:11:

  Kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Soininvaara (vihr) kertoo blogissaan, että lautakunta hyväksyi poikkeamishakemuksen, jolla kahvilan koko kasvatettiin 157 neliöön. Asemakaavan mukaan kahvila olisi saanut olla vain 40 neliön kokoinen.

 2. Pirjetta Kesseli 14.9.2013 klo 16:01:

  Hieman arveluttaa. Kahviloita on jo nyt 5, nimittäin Ursula, Caruselli, Mattolaituri, Uunisaaren kahvila sekä Liuskaluodon kahvila. Kolme viimeksi mainuttua eivät tosin ole talviaikaan auki, mutta silloinhan rantamme ovatkin hiljaiset.

  Asiassa ei olisi muuten mitään arveluttavaa, mutta miten järjestetään ja valvotaan kasvavaa automäärää ja niiden pysäköintiä ja pyörimistä rantakaduilla? Entäpä jätehuolto, roskat, ja niihin liittyvä kasvava lokkien määrä? Onko tehty suunnitelmaa näihin kriittisiin pisteisiin ja missä sellainen olisi nähtävissä?

  Munkkisaaressa meren äärellä sijaitseva kahvila-ravintola Caruselli on erittäin huono esimerkki siitä, miten autoliikenneasian hoidossa on täydellisen epäonnistuttu.
  Autoileva asiakaskunta – mistä sitten paikalle saapuukin – valloittaa kesäpäivästä toiseen kahvilan edustaa ja autoilla ajetaan kahvilarakennuksen ympäri reipastakin nopeutta.

  Toinen ikävä piirre on että vasinainen rantatie on kauniina kesäpäivinä ja varsinkin viikonloppuisin erittäin ruuhkainen . Kuumina päivinä myös pakokaasun haju saa suorastaan pahoinvoimaan. Autojono matelee Kaivopuiston kulmilta aina Telakkakadun kulmaan saakka, molempiin suuntiin.

  Itse mielelläni kävelisin rantoja ja hengittäisin raitista meri-ilmaa – nyt ulkoilijat ovat autoliikenteen alistamia.

  Miksi kaupunginosamme kaunein sekä myös AINOA ulkoilualue ja reitti on annettu autojen pilattavaksi? Ajelu on täysin huviajelua, senhän jokainen täysjärkinen heti ymmärtää.

  Tähän pitää tarttua ennekuin ilma on sakeana autojen saastaa. Minä lähden rantaan saadakseni keuhkoihin puhdasta ilmaa. Miksi minun täytyisi hengittää satojen itsekkäiden ja laiskojen huviautoilijoiden päästämiä hiukkasia? Mihin minun, paikallisen asukkaan, pitäsi mennä ulkoilemaan, jottei joutuisi aina väistelemään autoja ja kulkemaan ruuhkassa? Käyn mielelläni saarissakin, mutta aina ei ole aikaa tai rahaa mukana lauttaa varten.

  Autojen ongelma, myös kahviloiden osalta on ratkaistava – ennenkuin aletaan rakentamaan. Minne uuden suuren kahvilan pysäköintipaikat tulevat ?

  Suurinta typeryyttä oli kaavoittaa Hernesaareen 10 000 asuntoa ja työpaikkaa. Saamme tuhansia autoja lisää jokaiseen päiväämme kapealle, kauniille rantatiellemme.

  Meillä etelähelsinkiläisillä ei ole Keskuspuistoa, meillä on vain rannat. Miksi antaa automäärän siellä kasvaa ja kasvaa aina vaan? Kuka laittaa viimein stopin?

 3. Pirjetta Kesseli 14.9.2013 klo 16:22:

  Korjaa, kahviloita on rannoillamme kuusi – Kaivopuiston edustan Kompassilaiturin mutterikahvila unohtui listasta.

  Entäpä hernesaaren kärjen kahvila Jääherne, onko vielä auki ?

  Hernesaareen on tulossa useitakin kahviloita. Tarvitaanko Pyhän Birgitan puistoon todellakin kahvilaa vai säilytettäisiinkö tila mieluummin vapaana – ja siten myös ilman tulevia lokki- ja autojen pysäköintiongelmia (vrt. Kahvila Carusell) ?

 4. Kaarina Hirvonen 29.12.2013 klo 19:09:

  Hienoa, tervetuloa uudelle yrittäjälle!
  Kaivarin ranta on Helsingin hienoimpia paikkoja ja kaikki kaupunkilaiset rakastavat sitä. Mitä useampi löytää kauniista rannasta itselleen tuolin ja pääsee kahville, sen parempi. Jo vuosia kesäpäivinä olemassaolevat kahvilat olleet tupaten täynnä, yrittäjien välillä ei ole oikeaa kilpailua ja hinnat ovat liian kovat. Ihmiset jonottavat ja maksavat, kun parempaa ei ole ollut tarjolla. Toivottavasti Birgitan kahvila tuo laatua myös palveluun, miten olisi pöytiintarjoilu ja laadukkaat tuotteet?
  Myös talvi-iltoina ranta on upea paikka, ja uusi asuinalue naapuristossa vain lisää kahvistelupaikkojen tarvetta. Toivoisin, etteivät naapuruston asukkaat olisi rannasta näin mustasukkaisia: olemme pikku hiljaa kasvamassa suurkaupungiksi, emme enää erakkokylä jossain hiljaisella rannalla (Vrt. Tukholman, Kööpenhaminan tai vaikkapa Oslon ihanat eläväiset rannat).

 5. Niko Lipsanen 31.12.2013 klo 11:55:

  Kahvilahankkeesta on uudempikin artikkeli näillä sivuilla. Siinä on myös kuva siitä, minkälainen kahvilasta pitäisi tulla: http://www.muheira.fi/2013/12/pyhan-birgitan-puisto-kahvila

 6. Paluuviite: Muumipeikko ja Hernesaaren helikopterikenttä | Maria Pekkala (27.5.2013 11:28)

MUHEIRA.FI

 • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
 • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
 • hernesaariseura.fi