Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Helikopterikentän varaus säilyi edelleen osayleiskaavassa

Ilmakuvasovitus Hernesaaren osayleiskaavasta

Hernesaaren kaava-asioita käsiteltiin kaupunkisuunnittelulautakunnassa taas tiistaina. Tom Packalén (ps) esitti täyttöniemen kärjen, jossa kenttävaraus on, rajaamista ulos kaavasta häviten kuitenkin äänestyksen äänin 5–4.

Lautakunnan varapuheenjohtaja Osmo Soininvaara (vihr) ihmettelee blogissaan, ”miksi tuota täysin epärealistista suunnitelmaa ajetaan”. Esimerkiksi perusteluissa käytetty pelastushelikopteritoiminta ei hänen mukaansa ole mahdollista, koska kenttä ei sovellu mittarilentämiseen.

Kaupunkisuunnittelulautakunnan jäsen Matti Niiranen (kok) puolustaa kaavaa. Hänen mielestään ”on hienoa, että Hernesaaren nokasta tulee kaikille kaupunkilaisille avoin palveluiden alue, jossa on mm. merenrantakahvila, ravintoloita merinäköalalla ja matkailua tukevia palveluita.”

Helikopterikentän varausta Niiranen puolustaa seuraavasti:

Osayleiskaavoissa ja nyt alkaneessa yleiskaavatyössä on tähdättävä aidosti 2050-luvulle. Tämän päivän päättäjien on osattava tehdä mahdolliseksi sekin, mikä nyt saattaa tuntua kannattamattomalta tai jopa tarpeettomalta. Helikopterikenttä on tästä erinomainen esimerkki.

Hänkin kuitenkin sanoo, että ”ennen kuin kenttä toteutetaan, on selvitettävä kuitenkin hankkeen taloudellinen puoli.”

Etelä-Helsingin asukasyhdistykset, mukaan lukien Munkkisaari-Hernesaari-seura ry, vastustavat suunniteltua täyttöniemeä Hernesaaren kärjessä.

Kuva: Helsingin kaupunkisuunnitteluvirasto ja Adactive Oy (suunniteltu helikopterikenttä näkyy kuvan vasemmassa reunassa).

 

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Helikopterikentän varaus säilyi edelleen osayleiskaavassa”

 1. Pirjetta Kesseli 14.9.2013 klo 16:17:

  Ei, ei ja vielä kerran ei.

  Ilmamelua meillä on täällä jo riittävästi, kun kaikenlaiset kevytkoneet ja laskuvarjohyppykoneet lentävät ja päärräävät taivalla keväästä syksyyn. Yleistyvistä vesiskoottereista ja niiden melusta puhumattakaan.

  Eikö tämä jo riitä yhdelle kaupunginosalle?

  Kukaan ei kannata helikopterikenttää.

  Se myös söisi vanhan perinteikkään purjehdusseuran tilat.

  EI. Emme halua.

MUHEIRA.FI

 • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
 • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
 • hernesaariseura.fi