Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Bussilinjojen reittimuutokset kommentoitavina

Helsingin seudun paikallisliikenteen reitteihin on suunnitteilla useita muutoksia tämän vuoden syyskauden alusta alkaen. Munkkisaarelaisten kannalta merkittävin muutos olisi, että linja 16 aiotaan päättää Rautatientorille. Näin ollen se ei enää jatkossa ajaisi Hernesaareen.

Toinen Hernesaareen nykyisin kulkeva linja 14B lakkautettaisiin kokonaan. Se kuitenkin korvattaisiin kääntämällä bussi 14 Eiran sairaalalta Tehtaakatua pitkin Munkkisaareen ja siitä nykyistä 14B:n reittiä Hernesaareen.

Bussi 16:n poistuminen olisi selkeä heikennys kaupunginosamme joukkoliikennetarjontaan. Nykyisin 14B:llä pääsee keskustan länsireunalle Kamppiin, ja 16 on palvellut idemmäksi keskustaan haluavia. Pidemmän aikavälin suunnitelmiin kuuluva raitiovaunun 6 jatkaminen Eiranrantaan ja edelleen Hernesaareen korvaisi suurimman osan tästä tarpeesta, mutta sitä ei ole odotettavissa useampaan vuoteen.

Suunitelmaa (pdf-tiedosto) voi kommentoida palautelomakkeen kautta maanantaihin 9.1.2012. Kommentit huomioidaan HSL:n hallitukselle tammikuussa esiteltävässä suunnitelmassa.

 

Keskustelu

Yhteensä 2 kommenttia ja/tai paluuviitettä kirjoitukseen “Bussilinjojen reittimuutokset kommentoitavina”

 1. Niko Lipsanen 5.1.2012 klo 20:16:

  Bussilinjojen 16 ja 18 säilyttämiseksi kerätään myös nettiadressia:
  http://www.adressit.com/bussilinjojen_16_ja_18_liikennointi

  Bussin 16 ongelmana on ollut sen hitaus ja epäluotettavuus, koska se kulkee ruuhkaisen keskustan läpi. Itse kannattaisin linjan korvaamista siten, että lisättäisiin vuoroja raitiovaunulle 1A niin, että se kulkisi myös ruuhka-aikojen ulkopuolella. 1A palvelisi yhteyksiä Tehtaankadulta Kauppatorille, Kruununhakaan ja Hakaniemeen kuten 16:kin. Paljon käytetty Erottajan pysäkki jäisi kuitenkin välistä.

 2. Niko Lipsanen 5.1.2012 klo 20:20:

  On suunnitelmassa ainakin yksi parannuskin: linjan 14 liikennöintiväli olisi ruuhka-aikoina 10 minuuttia. Kamppiin pääsisi siten tiuhaan. Ruuhka-aikojen ulkopuolella vuoroväli olisi kuitenkin sama 20 minuuttia kuin 14B:llä nykyisinkin.

MUHEIRA.FI

 • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
 • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
 • hernesaariseura.fi