Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Open House Helsinki avaa taas suljettuja ovia

Fordin talo

Open House Helsinki -tapahtuma avaa jälleen tänä syksynä ovia sellaisiin tiloihin, joihin normaalisti ei pääse tutustumaan. Ohjattuja kierroksia järjestetään torstaista sunnuntaihin 15.–18.9.

Munkkisaari on mukana Open House Helsingin tarjonnassa kahdella kohteella. Torstaina pääsee tutustumaan Fordin taloon Hernesaaressa, sunnuntaina taas Nosturiin ja Rööperinrantaan.

Fordin talossa Henry Fordin kadulla Hernesaaressa rakennettiin alunperin Ford-autojen kokoonpanolinjastoa varten. Sittemmin talossa on toiminut monia muitakin yrityksiä. Tulevaisuuden suunnitelmissa on väläytelty mahdollisuutta perustaa rakennukseen Tanssin talo.

Kierros Fordin talolla järjestetään torstaina 15.9. klo 17.00. Mukaan mahtuu 30 ensimmäistä jonottajaa. Kierros alkaa talon pääovelta.

Rööperinranta, toiselta nimeltään Telakkaranta tai Telakanranta, oli kohteena jo viime vuonna (katso kuvat). Telakan historiallisiin punatiilirakennuksiin suunnitellaan parhaillaan uutta toimintaa. Tänä vuonna kierrokseen kuuluu myös käynti Nosturin konserttisaleissa ja bänditreenitiloissa.

Kierros Nosturissa ja Rööperinrannassa alkaa Nosturin pääovelta sunnuntaina 18.9. klo 14. Kierroksen jälkeen klo 16 on Laulaja-lauluntekijä Sansan ilmaiskeikka Nosturin alakerrassa.

Kiinnostavia kohteita on runsain määrin muuallakin Helsingissä. Lähikulmien kohteista voisi mainita vaikkapa Jätkäsaaren huutokonttorin ja pelastusaseman, joihin pääsee tutustumaan torstaina klo 10.

Kuvassa on Fordin talo Hernesaaressa.

 

 

MUHEIRA.FI

  • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
  • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
  • hernesaariseura.fi