Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Eiranrannan rantapuiston suunnitelmat esillä

Pyhän Birgitan puisto

Eiranrannan rantaan tulevaan Pyhän Birgitan puiston suunnitelmat ovat esillä rakennusviraston asiakaspalvelussa 16.6.2008 saakka (Pohjoinen makasiinikatu 9, ks. rakennusviraston sivut).

Valtaosan puiston pinta-alasta vie ”dyynimäisesti muotoiltu nurmialue merenrannassa”. Keinodyynit nousisivat korkeimmillaan noin neljän metrin korkeuteen merenpinnasta. Nurmialueen halkaisisi kivituhkakäytävä. Puiston rantaraitin tarkoitus on houkutella ”kävelyyn ja oleskeluun meren
lähellä”. Rantaviiva noudattaisi pääosin nykyistä täyttöä. Luiska on tarkoitus rakentaa luonnon pyörökivillä graniittisella reunuksella. Rannalle sijoitettaisiin myös graniittipaasia istuskelua varten.

Dyynien itäpuoliseen lahdelmaan tulisi hiekkaranta, jota asukkaat ovat kuulemma kovasti toivoneet. Sen sijaan ulompana, suunnitellun puiston eteläosassa, sijaitseva ranta näyttäisi suunnitelmassa poistuvan. Tätä rantaa asukkaat ovat käyttäneet ahkerasti muun muassa koirien uimapaikkana.

Mahdolliset palautteet suunnitelmaan on jätettävä rakennusvirastolle 16.6. mennessä. Tarkemmat suunnitelmat ja yhteystiedot löytyvät yllä linkitelty rakennusviraston sivulta.

 

 

MUHEIRA.FI

  • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
  • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
  • hernesaariseura.fi