Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Bussireitit muuttuvat syksyllä

Etelä-Helsingin linjakartta syksystä 2008 alkaen

Toisin kuin aiemmin esitettiin, linja 16 ei poistukaan ensi syksynä Munkkisaaresta. Sen päätepysäkki säilyy edelleen Hernesaaressa. Eteläisen Helsingin bussilinjoihin tulee silti useita muutoksia raitiovaunulinjan 9 aloittaessa liikennöinnin 10. elokuuta.

Linja 16 ei jatkossa kulje Punavuoren läpi, vaan jatkaa Munkkisaaresta Tehtaankatua pitkin Kapteeninkadulle, ja sieltä Korkeavuorenkatua Erottajalle. Linja 14B sen sijaan kulkee 16:n vanhaa reittiä Punavuoren halki, josta pohjoiseen reitti pysyy ennallaan.

Linja 17 poistuu kokonaan. Sen eteläisintä osaa korvaamaan tulee linja 14, jota jatketaan nykyiseltä päätepysäkiltään Merikatua pitkin bussin 17 vanhalle päätepysäkille ja sieltä Neitsytpolun, Pietarinkadun ja Kapteeninkadun kautta lenkin heittäen takaisin linjan Merikadulle ja edelleen linjan 14 vanhalle reitille.

Linjan 9 päätepysäkki tulee Kolmikulman kulmille. Raitiovaunujen 1A, 3B, 3T ja 10 reitit pysyvät ennallaan.

Etelä-Helsingin tuleva linjakarttaa voi tutkailla yllä esitetystä kartasta. Hieman laajempi kartta ja lisätietoa aiheesta on saatavilla HKL:n uutisesta

 

Keskustelu

Yksi kommentti tai paluuviite kirjoitukseen “Bussireitit muuttuvat syksyllä”

  1. Niko Lipsanen 16.5.2009 klo 03:22:

    Ei poistunutkaan, vaikka linjat vähän muuttuivatkin.

MUHEIRA.FI

  • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
  • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
  • hernesaariseura.fi