Uudet sivut osoitteessa: hernesaariseura.fi

Munkkisaaren yhteiskäyttötunneli

Helsingin Energia rakentaa yhteiskäyttötunnelin Munkkisaaresta Vanhankirkon puiston alle, jossa tunneli yhtyy Kampin, Erottajan ja Kruununhaan väliseen rengastunneliin. Tunneli tarvitaan, koska Munkkisaaren lämpökeskuksen lisääntynyttä kaukolämpökapasiteettia voidaan siirtää keskusta-alueelle.

Tunnelin pituus on noin 1200 metriä ja sinne sijoitetaan kaukolämpöjohtojen lisäksi myös kaukojäähdytysjohdot. Lisäksi on varattu mahdollisuus sähkökaapeleiden ja vesijohtojen sijoittamiselle.

Tunnelin louhinta alkaa kesäkuun alussa Hernesaarenkadun eteläpuolelta. Helsingin Energian mukaan tunnelia tehdään noin 40 metrin syvyydessä merenpinnan alapuolella, jolloin melutaso jää alle 45 desibelin. Melua aiheuttava työ siirtyy koko ajan eteenpäin, jolloin yksittäisille asunnoille johtoreitin varrella ei aiheudu pitkäaikaista meluhaittaa. Louhinta- ja räjäytystyöt pyritään tekemään arkisin klo 7-22 välisenä aikana sekä tarvittaessa lauantaisin klo 8-18. Louhinnan pitäisi valmistua kesällä 2007 ja tunnelin olla kaukolämmön osalta käytössä keväällä 2008.

Aiheesta tarkemmin Helsingin Energian tiedotteessa, jota tässä uutisessa on käytetty lähteenä.

 

 

MUHEIRA.FI

  • Muheira.fi oli Munkkisaari-Hernesaari-Seura ry:n ylläpitämä kaupunginosasivusto. Näillä sivuilla on sivuston arkisto vuosilta 2006–2017. Kirjoitusten kommentointi on poistettu käytöstä.
  • Asukasyhdistyksen nimi on nykyisin Hernesaari-seura ry ja sen uudet sivut ovat osoitteessa:
  • hernesaariseura.fi